Slim besparen

Waarom kiezen voor een batterijsysteem?

Tevreden gezichten na installeren van een batterijsysteem.

Met de stijgende energieprijzen en toenemende aandacht voor duurzaamheid wordt een batterijsysteem steeds meer een onmisbare aanvulling op zonne-energie-installaties. Maar waarom zou je kiezen voor een thuisbatterij? Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom een batterijsysteem een slimme investering is voor zowel particulieren als bedrijven.

Maximale energie-efficiëntie

Een batterijsysteem stelt je in staat om de opgewekte zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Dit betekent dat je de energie die je overdag produceert, bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent, kunt bewaren en ’s avonds kunt gebruiken. Hierdoor verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en benut je je eigen duurzame energie optimaal. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor een efficiënter energieverbruik.

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Met een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Bij stroomuitval of piekmomenten kun je terugvallen op je opgeslagen energie en blijft je woning of bedrijf operationeel. Dit biedt niet alleen een gevoel van zekerheid, maar kan ook cruciaal zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van een continue energievoorziening.

Verhogen van de zelfconsumptie

Een van de grootste voordelen van een batterijsysteem is dat het je zelfconsumptie verhoogt. In plaats van overtollige energie terug te sturen naar het net (waar je vaak een lagere vergoeding voor krijgt), kun je deze energie zelf gebruiken wanneer je het nodig hebt. Dit maakt je investering in zonnepanelen nog rendabeler en zorgt ervoor dat je minder betaalt voor de stroom die je van het net haalt.

Duurzaamheid en toekomstbestendigheid

Door je eigen opgewekte energie op te slaan en te gebruiken, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een duurzamer energiesysteem. Bovendien maakt een batterijsysteem je woning of bedrijf toekomstbestendig. Met de toenemende elektrificatie van huishoudens en de overgang naar slimme energienetwerken, zijn batterijsystemen een essentieel onderdeel van de energietransitie.

Flexibiliteit en extra opties

Batterijsystemen zijn er in verschillende formaten en capaciteiten, afhankelijk van je energiebehoefte. Ze kunnen ook worden gecombineerd met andere duurzame technologieën, zoals laadpalen voor elektrische voertuigen of warmtepompen, om een volledig geïntegreerd energiesysteem te creëren. Met een batterijsysteem kun je de energiestromen in je huis of bedrijf optimaal beheren en zo je totale energieverbruik verder optimaliseren.

Hoeveel kWh batterijcapaciteit heb je nodig?

De benodigde capaciteit van een batterijsysteem hangt af van je dagelijkse energieverbruik. Voor een gemiddeld gezin van vier personen zonder elektrische wagen varieert het dagelijkse verbruik meestal tussen de 10 en 12 kWh. Om voldoende energie op te slaan voor de avond- en nachturen, wordt een batterijsysteem van 5 tot 10 kWh aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat je het grootste deel van de zelf opgewekte energie overdag kunt opslaan en gebruiken wanneer de zon niet schijnt, waardoor je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet aanzienlijk vermindert.

Met een batterij van deze grootte kun je je huishoudelijke apparaten zoals verlichting, koelkasten, en andere elektronica voeden, zelfs tijdens piekmomenten in de avond. Wil je meer zekerheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om ook tijdens bewolkte dagen onafhankelijk te zijn van het net, dan kan een batterij met een grotere capaciteit van 10 kWh of meer een goede keuze zijn.

Wil je precies weten welke batterijcapaciteit het beste past bij jouw verbruik en situatie? Solar Engineering helpt je graag verder met een gratis simulatie en persoonlijk advies om het ideale batterijsysteem voor jouw woning te bepalen.

Waarom kiezen voor Solar Engineering?

Solar Engineering biedt batterijsystemen die perfect aansluiten op jouw bestaande zonnepaneleninstallatie. Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector, zorgen wij voor een naadloze integratie en optimaal gebruik van je zelfopgewekte energie. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie, zodat je kunt profiteren van maximale energie-efficiëntie en onafhankelijkheid.

TIP: Bekijk zeker onze reviews op Google!

Interesse in een batterijsysteem?

Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op of vraag uw gratis advies aan via ons contactformulier.

info@solar-engineering.be

+32 (0) 467 099 099

Misschien vind je deze topics ook interessant

Mijlpaal

Onze 100ste 5-sterren review: Een mijlpaal voor Solar Engineering

Wetgeving

Verplichtingen voor laadpunten bij parkings

Slim besparen

Waarom kiezen voor een batterijsysteem?

Slim besparen

Waarom kiezen voor een laadpaal?

Doe de energie-analyse

Benieuwd hoeveel je kan besparen op je energiekost?

Onze gratis simulatie geeft je een helder beeld van de mogelijke besparingen en voordelen voor jouw specifieke situatie. Of je nu overweegt om zonnepanelen te installeren, een warmtepomp te plaatsen of gewoon nieuwsgierig bent naar de impact van duurzame energie op je energierekening, onze simulatie biedt inzicht en helderheid.  In slechts een paar klikken kun je de eerste stap zetten naar kosteneffectieve energie voor je huis of bedrijf. 

Onze energie-expert contacteert je binnen 48 uur en bezorgt je een vrijblijvende offerte.